Begin met typen en druk op enter

Terug
jul 03, 2018

1+1=3 en waarom hulp vragen zo belangrijk is

1+1=3

 

Al ruim 3 jaar was ik bezig met het ontwerpen van een nieuwe website voor mezelf. Jarenlang was ik er al niet meer tevreden over en vond het zelfs moeilijk om er naar te verwijzen. Niet tevreden over de vormgeving, maar zeker ook niet over de techniek er achter.

De website, gebouwd bij de start van mijn bedrijf in 2011, was namelijk nog gebouwd in HTML. Ik had les gekregen van de webbouwer, jazeker, maar het bijwerken was een hele klus! Ik geloof dat ik het na een jaar al heb opgegeven om de website bij te werken. Dus zoals je zult begrijpen was mijn website verre van up-to-date.

Ik schaamde me. Ik, die tegen mijn klanten altijd zeg hoe belangrijk het is om je website goed bij te houden. ‘Zorg dat hij actueel is’ – ‘Gooi oude dingen eraf’ – ‘Verwijs in je social media posts naar de website, zodat je klanten zien dat je weer iets nieuws hebt’ En wat deed ik nu zelf….?

Ontwerpen en/of bouwen

Creatief was is genoeg om toch wel het een en ander te posten op social media, maar een verwijzing naar mijn website? Liever niet. Ik werkte er als het ware omheen. Zo zonde, achteraf gezien, maar ik begrijp nu wat mijn probleem was: ik vond dat ik mijn website helemaal alleen moest maken. Ik vond dat ik, als grafisch ontwerper, zelf mijn website moest ontwerpen én bouwen. Hoe moeilijk zou het nou helemaal zijn? Internet staat vol met tutorials om zelf een website in WordPress te bouwen. Dat zou ik gaan doen.

Maar na het volgen van verschillende workshops kwam ik erachter dat het zo makkelijk nog niet was. De website die ik voor mezelf voor ogen had paste namelijk niet in de themes die ik kon vinden voor WordPress. Er was altijd wel iets wat ik anders wilde in het ontwerp en niet zelf kon veranderen. Ik niet in ieder geval. Dat beseffende viel voor mij het kwartje (bestaat niet meer sinds de euro, maar hij viel wel 😉 )

Ieder zijn vak

Waarom vind ik het wel vanzelfsprekend dat ik drukwerk bij een drukker laat maken. Een drukker die precies weet wat de inkten gaan doen in combinatie met een papiersoort. En waarom vind ik het niet ‘normaal’ dat ik een website bij een webbouwer laat maken? Ik ga niet zelf achter een drukpers staan, ieder zijn vak. En zo is het ook met webbouwers; zij hebben veel meer verstand (en liefde) voor websites dan ik. Ik heb een goede webbouwer nodig!

Diezelfde week nog heb ik verschillende gesprekken gevoerd en een hele goede gevonden. Ik heb mijn website losgelaten (technisch gezien dan he?! Over de vormgeving had ik natuurlijk wel mijn ideeën) en zij hebben een voorstel gedaan die helemaal naar mijn zin was. Hij staat al live en afgelopen week heb ik les gehad in het zelf bijhouden. Ik ben weer blij met mijn website en verwijs er graag naar: cecielgrafischontwerp.nl.

Samenwerken versterkt

Wat ik ervan heb geleerd? Als ondernemer moet je niet álles zelf willen doen. Zoek hulp bij de dingen die je zelf moeilijk vindt. Zo fijn om te ontdekken dat er in ieder vakgebied wel een expert is.

Nog mooier om te beseffen dat het samenwerken elkaar versterkt: 1+1=3. Is er misschien iets waar ik jou mee zou kunnen versterken? Of heb je iets waarmee je mij kunt versterken? Laten we afspreken!!